Weboldal készítés saját kezűleg vs. profi WordPress honlapkészítés. Melyik éri meg?

Ha úgy véled, az olcsó weboldal készítés jót tesz a vállalkozásodnak, akkor kérlek, olvasd el az alábbi cikket, mert nem minden arany, ami fénylik!
vadmarketing-weboldalkeszites-wordpress-honlapkeszites

Ebben a cikkben szeretnék Neked segíteni, hogy milyen megoldások közül válassz! Olcsó sablon, profi WordPress honlapkészítés, esetleg teljesen egyedi honlap fejlesztő által?

Manapság rengeteg lehetőséged van, amikor saját, egyedi weboldal tervezésén gondolkodsz. Azonban az első lépésként határozd meg, mi lesz a célja a honlapodnak!

Szóval az első lépés, határozd meg, miért szeretnél láthatóvá válni az interneten saját orgánummal! Mi a weboldalkészítés célja?

Sokféle célod lehet, ennek megfelelően tudsz is majd válogatni a különböző lehetőségek közül. Ha például nincs olyan terméked, amit konkrétan értékesíteni szeretnél, csupán egy adott témában szeretnél véleményt közölni, akkor neked mondjuk nem a legjobb ötlet az egyedi weboldal tervezés. Persze, ha sok pénzed van és kínosan ügyelsz az egyediségre, úgy csináld bátran! De alapvetően Neked elég lehet blolgoldalt létrehozni, ahol aztán töménytelen mennyiségben tolhatod fel a tartalmat az adott témákban. Persze fontos, ha elkötelezed magad egy blogoldal mellett, akkor legyen elég témád, tartsd fenn a dinamikát!

vadmarketing-wordpress-weboldal-keszites
Létrehozhatsz saját blogoldalt is, de a WordPress honalpkészítés erre is nyújt megoldást

Amennyiben a blognál többet akarsz, mondjuk üzleti bemutatkozó oldalt, vagy termékbemutató oldalt, netán webshop-ot, máris több irányba indulhatsz.

Az egyedi weboldal tervezésénél sok szempontot kell figyelembe venned, ezek lesznek azok, amik segítenek neked választani. választhatod a Wix.com-ot, a Dreamweaver programot, a Shopify-t, a Shoprenter-t, vagy WordPress-t.

vadmarketing-weboldalkesziteshez-hasznalhato-programok
Weboldal készítéshez sok programot használhatsz

Tisztában vagyok azzal, nem mindenki engedheti meg magának a több százezres weboldal készítést, amit webdesignerek segítenek összerakni. Vagy akár a több milliós, teljesen egyedi fejlesztésű honlap felépítését. DE…

Bármi is legyen a célod, számolni tudnod kell!

Termékeladás, üzleti bemutatkozó oldal, lead-generálás, szolgáltatás eladása stb. a lényeg az, hogy neked hozzon a konyhára! Ehhez pedig hidd el, a több néha kevesebb elvet kell vallanod! Mit is jelent ez a gyakorlatban?

Gondold meg, amikor kiválasztod a 25.000 Ft-os éves díjú weboldalt, abban nem sok egyediség lesz. Ami azért rossz, mert neked olyan konverziós folyamatot kell kialakítanod, amivel az oldaladra látogatót végig a kapcsolatfelvétel- , a vásárlás felé kell terelned. Mindezt specializáltan a te szolgáltatásodra szabva. Amikor megveszed a sablon weboldalt, lesz ugyan lehetőség kapcsolatteremtésre, de nem feltétlenül ott és akkor, amikor a vevődnek „szüksége van rá.”

Nem vitatom, hogy azt gondolod, Neked elég egy ilyen is. Jobb esetben odaszúrod „egyelőre”. De te is tudod, soha nem fogsz többet költeni rá. És te is tudod, végül csak kidobsz 25.000 Ft-ot az ablakon.

Ennél már akkor is jobban jársz, ha kicsit beleásod magad a WordPress honlapkészítés rejtelmeibe és magadnak építed fel honlapot. Elsőre nem tűnik egyszerűnek és persze másodikra sem lesz az. De egy alap verziót bárki össze tud dobni magának. Ehhez rengeteg oktatóanyagot is találhatsz és alapvetően a WordPress is kínál számodra sablonokat, amiket aztán kedvedre alakíthatsz.

vadmarketing-wordpress-weboldal-keszites
Saját weboldal készítéshez használhatsz WordPress-t, mi ezt javasoljuk!

Ezzel szemben egy profik által felépített, személyre szabott és egyedi weboldal pontosan a te céljaidat fogja szolgálni. Lehetséges, hogy drágább. Lehetséges, hogy nem fog sokkal több embert az oldaladra terelni, viszont a megtérülési rátája jóval magasabb lesz. Mert az általad kialakított perszónának fog szólni. Ezért a kevesebb látogatónak nagyobb hányada fog kapcsolatot teremteni veled!

Gondold át, évi 25.000 ft kidobott pénz, vagy évi 3-400.000 Ft kiadás, ami behoz 1.000.000-t? Az egyik 25.000 mínusz, a másik 600.000 plusz. Melyiket választod, buksz egy kicsit, vagy inkább sokat keresel? És ez csak egy durva számítási példa.

Az egyedi weboldal tervezés, vagy akár a WordPress honlapkészítés egy komplett rendszer felállítása, ami csak és kizárólag a te igényeidet szolgálja. Emellett

a weboldalad a marketinged része, ezt ne feledd!

Eredményt csak tudatosan lehet elérni a weben, ezt ki lehet tanulni, de sok idő és fáradtságos.

Miért ne adnád át a feladatot olyannak, aki ezt már úgyis tudja? Igen, pénzbe kerül. Talán sokba is. De ő tudja a tutit és összességében biztos lehetsz, többet fog behozni a konyhára, mint amennyit elvisz a zsebedből. Most pedig vegyük sorra azokat az általános dolgokat, amikre szükséged van, bármi is a weblapod célja:

  • Az ellenőrzés fegyverei, azaz a Google Search Console, Analytics, Tag Manager, SEMRush és a többiek. A lényeg a statisztika, ami megmutatja Neked, milyen az oldalad minősége, mit csinálnak rajta a látogatók, miben kellene javulnod, mi az ami jól működik stb.
  • SEO.  A keresőoptimalizálásról már írtunk korábban, amennyiben még nem olvastad, akkor kötelező. A weboldal design mellett a legfontosabb szempont, aminek kötelező megfelelned! Ha nem foglalkozol vele, lényegében olyan vagy, mint a vadász puska nélkül.
  • Perszóna. Írhattam volna elsőnek is, hiszen ezt kell először meghatározni, már jóval hamarabb, hiszen ez alapvetően a vállalkozásod megalapításának alapja, de ez már valószínűleg már Neked megvan.
  • Érthető, könnyen átlátható struktúra. Ez az amivel gondjaid lehetnek az olcsó sablon weblap esetén, hiszen lehet, hogy Neked egy minimális menüsor elég lenne, vagy inkább a mobilos verzióra gyúrnál, hiszen tudod, a te látogatóid leginkább onnan fognak érkezni. Mégsem kapsz reszponzív oldalt, így az egész szétesik.
Ha profik egyedi honlapot csinálhatnak neked, hosszú távon többet kereshetsz!

Vannak lehetőségeid, amik pénztárca kímélőek, de be kell látnod, több kompromisszumot kell kötnöd ennél a megoldásnál. Ha igazán jót akarsz, egy működőképes weboldalt, ami elég hatékonyan növeli a vállalkozásod bevételeit, akkor egy profi csapatra, vagy webfejlesztőre kell bíznod magad. Hogyha tényleg profi, már a legelején alaposan át fogjátok beszélni a céljaidat és ennek megfelelően fogja kialakítani a honlapod. Emellett folyamatosan ott lesz és felügyelni fogja, az oldalad valóban hatékonyan dolgozik neked! Szeretnél még olvasni a témában? Ajánlom a figyelmedbe az alábbi cikkünket!

További bejegyzések:

Amennyiben szeretnél értesülni további cikkekről a témában, iratkozz fel hírlevelünkre  email címed megadásával: