5+1 Facebook hirdetés tipp kezdőknek

A Facebook megváltoztatta a világot – szokták mondani. Olyannyira igaz ez, hogy mára az üzleti világot is megreformálta és sok vállalat elsőszámú marketingje a Facebook hirdetés. Ha még nem használtad hirdetésre, akkor itt van 5+1 tipp, hogy sikeres légy benne!
Facebook hirdetés cél

Az internet térhódításával a marketing szakmában olyan változás indult el, amit nem könnyű követni. Előző cikkünkben szerettünk volna rávilágítani arra, hogy az online marketing felépítése előzetes stratégiát igényel. Szóval néhány éve megjelent a Facebook, ami felrobbantotta az internetet, és amit rövid idő elteltével sokan kiaknázatlan piacnak tekintettek. Természetesen nem maradt el a válasz sem és Zuckerbergék elindították a Facebook hirdetés platformját. Vállalkozóként nem mehetsz el mellette szó nélkül, hiszen hatalmas összegeket kereshetsz, ha megfelelően használod ki a Facebook hirdetés adta lehetőségeket. Persze nem egyszerű a használata és könnyű elveszni a részletekben. Ezért itt van néhány tipp, hogy sikeresen vedd a kezdeti akadályokat!

1.Tudd, hogy mi a hirdetésed célja

Nem fogjuk azt írni, amit már mindenki megírt. Hogy csak a kevés, figyelemfelkeltő szöveg fog a konyhára hozni. Mert ez egyszerűen nem igaz! Tudnod kell, hogy az adott Facebook hirdetéssel, mit szeretnél elérni. Eladni szeretnél? Egy terméket vagy márkát szeretnél népszerűsíteni? Vagy egy konkrét üzentet szeretnél átadni? Bármi is az, tudnod kell, hogy az emberek igenis szeretnek olvasni a Facebook-on. Sőt egyre kevesebben veszik a fáradtságot, hogy átkattintsanak, és a weboldalon olvassák el tartalmadat (persze ez részben igaz, de erről egy másik posztban fogunk írni). Ha a képpel és a főcímmel meg tudod őket fogni, bizony egy kisregényt is elolvasnak. És ha meg tudtad őket szólítani, akkor a komment szekcióban biztos kifejtik a véleményüket. Ha pedig rávetted őket a kommentelésre, onnantól exponenciálisan megnő majd a látogatóid száma.

2. Támaszd alá a hirdetésedet posztokkal

A Facebook hirdetést posztokkal erősítsd meg

Sokan elfelejtik, hogy amit a Facebookon hirdetnek, az csak promóció formájában fog létezni. Kivéve, ha már meglévő posztot hirdetsz. De ebben az esetben is, legalább két-három hasonló tartalommal alá kell támasztanod a hirdetést. Ezek lehetnek egyszerű rövid posztok, a lényeg, hogy témába vágó, a Facebook hirdetéshez kapcsolódó legyen! Ha valaki látja az adott hirdetésed és néhány nap múlva szüksége lesz a termékedre/szolgáltatásodra, rád fog keresni. Viszont ha egyszerűen nem találja meg azt, amit a hirdetésben látott, jó eséllyel soha többet nem fogja komolyan venni az oldalad. Úgy fogja érezni, TE sem veszed komolyan azt, amit hirdetni akarsz.

3. A komment? Az király!

Engedélyezd a kommenteket

Erre már utaltunk az első pontban. A Facebook hirdetésnél 4 dolog számít konverziónak:
⦁ Ha átkattint,
⦁ ha megoszt,
⦁ ha like-ol,
⦁ vagy ha kommentet ír az ügyfél.
Ezek közül mind nagyon fontos lehet számodra, de akkor tudod ugrásszerűen növelni a megjelenésed, ha eléred, hogy kommenteljenek a posztod alá. Ugyanis a Facebook most azt tartja a legértékesebbnek, ha elindul a kommentcunami a posztod alatt. Ezt manapság a magyar piacon, nem annyira nehéz elérni, hiszen minden Facebook poszt alatt dúl a kommentháború. De vigyáznod kell, hogy ne legyen tele fröcsögőkkel a kommentszekció. Oké, hogy a negatív reklám is reklám, de mégse az legyen a cél, hogy mindenki ócsároljon Téged! Megosztó, érdekes, érzelmekre ható, de mindig alátámasztható tartalommal próbálkozz!

4. Aprózd el nyugodtan a célcsoportod

Több célcsoport=nagyobb siker

Törekedj arra, hogy minél szűkebb célcsoportnak indíts egy adott hirdetést! A facebook ugyanis bármi áron elkölti a hirdetésre szánt összegedet, és ha nagy a célcsoport, akkor olyannak is meg fogja jeleníteni, aki egyáltalán nem érdekes számodra. Ha azonban megfelelően szelektálod a célközönséged, akkor többször fog ugyanannak a releváns személynek felugrani a Facebook hirdetés. Ezért hozz létre több szűkebb célcsoportot, és mindig alakítsd úgy a hirdetésed, hogy megpróbálod a leginkább a célcsoportodra szabni!

5. A kép!

Készíts fotókat a Facebook hirdetéshez!

Igen, tudjuk, hogy tudod, csak épp nem látjuk! Igen, ez egy közösségi oldal, az emberek itt egymás személyre szóló tartalmait jönnek megnézni, legtöbbször képek formájában, megnézni ki hol, nyaralt, vagy épp „segíts megtalálni az elveszett kiskutyát!” stb. De egy rossz mobillal készített fakó képpel nem lehet pozitív hatást kiváltani. Hogy miért is? Mert egyszerűen nem szép. Persze az nem megoldás, hogy letöltesz valahonnan egy Stock fotót, és már ott is van 1000 like. Látnia kell a felhasználónak, hogy igen az a kép Te vagy, a Te termékedről, vagy épp rólad készült ÉS normális minőségben. Egy jó kép elképesztően nagy érdeklődést ki tud válltani az emberekből.

+1 Ezt ez pedig tekintsétek amolyan bónusznak

Tapasztalataink alapján sokan nem is ismerik a Facebook hirdetéskezelő felületét. Az utolsó jó tanács, hogy mindig a Facebook kifejezetten hirdetéseknek szánt oldalán hozd létre a hirdetésed, ne pedig a hagyományos oldalkezelő felületen! Itt kiválaszthatod, a kampányod célját és sokkal részletesebb beállításokat tudsz majd végezni. Ha pedig szeretnétek, hogy csináljunk egy részletes bemutatást a felületről írjátok meg nekünk kommentben!

Rengeteg dolog van, amikkel hatékonyabban tudod kommunikálni céged értékeit a közösségi felületeken. Érdemes igényes őszinte kommunikációt folytatnod, és a marketinged 80% meg van oldva! Ha pedig elakadtál valamelyik lépésnél, akkor keress fel minket bátran, szívesen segítünk a fiókod fejlesztésében!

További bejegyzések:

Amennyiben szeretnél értesülni további cikkekről a témában, iratkozz fel hírlevelünkre  email címed megadásával: